Sadržaji

Skydive simulator

U Novom Golubovcu nedavno je otvoren prvi simulator slobodnog pada – skydive simulator . Za više informacija kliknite ovdje.

Paintball klub Dum Dum

U Zagorju jedan od najvećih paintball poligona nudi:

  • prostrana  livada sa raznim zaprekama,rovovima ,čekama,bunkerima… koja se prostire na 6000 m2
  • posebno prilagođen kako bi igra bila zanimljiva kako malim tako i velikim grupama

Konjički klub Ranch Vrbanc

Konjički klub Ranch Vrbanc nalazi se neposredno uz Krapinske Toplice.

Više...

hotel Kaj (Marija Bistrica)

Bluesun hotel Kaj jedna je od Bluesunovih kongresnih destinacija.
Bluesun hotel Kaj raspolaže jednom polivalentnom kongresnom dvoranom kapaciteta do 150 sjedećih mjesta.

Više...

Terme Tuhelj (Tuheljske Toplice)

Kongresni centar Terma Tuhelj idealno je mjesto za organizaciju svih tipova seminara, radionica, konferencija i drugih poslovnih događaja u 10 kongresnih dvorana za prihvat od 10 do 350 osoba.

Više...

Zapadno podnožje Medvednice

1. Ivanec, Zaprešić – Bistra – Jakovlje, 30,4 km: Slikovitim zapadnim podnožjem Parka prirode Medvednica
2. Sveta Nedelja – Jagnjić Dol – Svetonedeljski Breg, 9 km: Po svetonedeljskim bregima i ravnici

Više...

Kroz zapadno Zagorje

1. Luka – Klanjec – Kraljevec na Stuli – Dubravica, 42 km: Kroz zapadno Zagorje do doline rijeke Sutle
2. Kupljenovo – Luka – Dubravica – Marija Gorica – Pušća, 38 km: Selima očuvane tradicijske arhitekture do sutlanske doline

Više...

Kroz južno Zagorje

1. Samobor – Zaprešić, 48 km: Skelom preko rijeke Save
2. Marija Gorica – Brdovec – Pušća, 33 km: Slikovitim bregovima do ušća rijeke Sutle u Savu

Više...

Vinagora (Pregrada – Desinić)

Nalazi se na visokom brdu (407 mnv), zapadno od Pregrade. Do mjesta se dolazi asfaltiranom cestom koja vijuga između kuća, vinograda i voćnjaka i koja se odvaja od ceste Pregrada – Desinić. Na brdu kojim dominira monumentalno zdanje barokne župne crkve Pohođenja Bl. Djevice Marije i župnog dvora, nalazi se još mjesno groblje, samostan časnih sestara, Područna osnovna škola…Od ulaza u župni dvor pruža se nezaboravan pogled prema istoku, jugu i zapadu (zagorski bregi, doline, ceste, kuće i u daljini planine Strahinjčica, Ivančica, Sljeme, Cesargrad gora, te Kunogora).

Dvorac Oršić (Muzej seljačkih buna)

Muzej seljačkih buna nalazi se u dvorcu oršićevih u gornjoj Stubici, kao i poznata gupčeva lipa, a ruševine dvorca Franje Tahija nalaze se na uzvišenju iznad crkve u donjoj Stubici.

Više...

Sutinske Toplice

Smještene su na južnim padinama planine Ivanščice u blizini grada Zlatara. Poznate su već gotovo 230 godina po ljekovitosti svoje vode, čija je temperatura na izvoru 37 *C. Prema svim dosadašnjim istraživanjima, voda tih toplica pomaže u liječenju i rehabilitaciji reumatskih, kardiovaskularnih i oboljenja lokomotornog sustava. Danas su Sutinske toplice kupalište s dva bazena okružena bujnim zelenilom i pružaju istinski užitak za sve koji vole druženje s prirodom.

Terme Jezerčica (Donja Stubica)

Hotel Terme Jezerčica 3* u Donjoj Stubici nalazi se u srcu Hrvatskog zagorja, na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode. Udaljenost od centra Zagreba oko 40 km.

Kliknite ovdje za web stranice posjećene Termama Jezerčica.

Hotel Villa Magdalena (Krapinske Toplice)

Hotel Villa Magdalena, u centru Krapinskih Toplica, neposredno uz bolnice nudi organizaciju manjih prezentacija, seminara i teambuildinga uz kompletnu organizaciju smještaja, hrane, piće te aktivnosti u prirodi – vožnja quadovima, jeep off road vožnja, adrenalinski park, streličarstvo, posjete vinskim cestama, … Maksimalni kapacitet do 30 osoba.

Web: www.villa-magdalena.net

Vožnja quadovima i offroad (Hrvatsko Zagorje)

Hotel Villa Magdalena izvrsno je mjesto za organiziranje manjih poslovnih događaja – od sastanaka, prezetacija, manjih seminara pa sve do team building paketa s uključenim aktivnostima u prirodi.

Iz ponude izdvajamo: adrenalinski doživljaj Zagorja, vožnja qudovima, off road vožnja jeepovima.

Više na : www.villa-magdalena.net

Vinogradarstvo Grozaj

Vinogradarstvo je u obitelji Grozaj obiteljska djelatnost pretočena iz tradicionalnih oblika spremanja vina u najsuvremenije postrojenje za preradu grožđa i vina. Obitelj se bavi poljoprivredom i kroz genereracije njeguje vlastitu proizvodnju domaćeg proizvoda. U vlasništvu obitelji nalazi se i vinski park autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog zagorja gdje se nastoje revitalizirati zaboravljene vinske sorte zagorskog kraja. Prijem gostiju uz najavu.

Tel.: 049 228090

Vinotočje Pod Taborom

Adresa:
Hum Košnićki 13/1
Hum Košnićki
Općina Desinić

Tel.: 049 343516
Web stranie: www.podtaborom.hr

Klet Gorica

Klet “Gorica” je manji ugostiteljski subjekt koji nudi usluge domaće kuhinje uz vino vlastite proizvodnje. Klijet je smještena podno gore Ivančice sa prekrasnim pogledom i domaćim ambijentom.

Tel.: 049 349712

Medvednica – Sljeme – Zagreb

Medvednica se naziva i Zagrebačka gora. Sljeme je ime za njen najviši dio.

Do podnožja Medvednice može se doći iz različitih dijelova Nekoliko planinarskih staza vodi do vrha i iz zagorskih naselja, do njih vode iz Zagreba prigradski autobusi (Jablanovec, Gornja Bistra, Kraljev Vrh) i vlak (Stubičke Toplice, Donja i Gornja Stubica).

Skijaški spustovi pokrivaju se i umjetnim snijegom. Sunca na Medvednici ima zimi znatno više nego u Zagrebu i Zagorju, pa je tada posjećuje najviše izletnika.

Više...

Westgate Shopping City (Zaprešić – Zagreb)

U WESTGATE Shopping City-u Vas očekuje čak 260 trgovina, 32 restorana i lokala, 4.000 m² dječjega zabavnog parka koji se može besplatno koristiti, kao i brojne atraktivne ponude za čitavu obitelj, jamče vrhunsko iskustvo kupovanja.

Prolazeći pokraj 3,3 km izloga možete pratiti niz najboljih međunarodnih i hrvatskih brendova od kojih su neki prvi put na hrvatskom tržištu.

West gate shopping centar se nalazi kod naplatnih kućica u Zaprešiću na autocesti Zagreb – Krapina.

Više...

Roses Fashion Outlet (Sveti Križ Začretje)

Roses Fashion Outlet – Sveti Križ Začretje prvi je outlet centar u Hrvatskoj otvoren krajem 2008. godine. Nalazi se odmah uz autoput Zagreb – Krapina, a danas su u ponudi više od 100 brandova.

Više...

Etno selo Kumrovec

One koje zanima nešto bliža povijest, odnosno život Zagoraca na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, preporučujemo posjet jedinom hrvatskom muzeju na otvorenom, etno-selu u Kumrovcu. On «živi» u srcu sela, te posjetiteljima dočarava zagorsku tradiciju ruralnog prostora. Starinske hiže kriju zanimljive prikaze seoske kulture življenja kao i prezentacije tradicijskih obrta. Muzejske radionice, prezentacije starih zanata i raznovrsna događanja razlog su velikog zanimanja posjetitelja. Kumrovec je i rodno mjesto Josipa Broza Tita.

Više...

Muzej krapinskog pračovjeka – Hušnjakovo (Krapina)

Površine oko 1.200 m2, jedan je od najmodernijih muzejskih projekata u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Očekuje Vas zanimljiva priča o životu i kulturi neandertalskog čovjeka u Krapini, mnoštvo multimedijskih i drugih sadržaja, te nadasve posebna arhitektura. Novi muzej povezan je uređenim pješačkim stazama sa samim nalazištem krapinskog pračovjeka na brdu Hušnjakovo.

Više...

Izletnište Zelenjak (Klanjec – Kumrovec)

U blizin Kumrovca, uz spomenik “Lijepoj našoj”, u dolini uz rijeku Sutlu iznad koje se uzdiže cesargradska gora, koja je specifična i po tome što se na tom mjestu sjedinjuju tri vrste klime, a to su: kontinentalna, mediteranska i planinska. Posebno se preporuča aktivni odmor uz šetnju i boravak u prirodi za one koji žele osnažiti svoja pluća i cijeli organizam.
Uređena je i staza do stare kapelice na vrhu brijega.

Više...

Muzej seljačkih buna (Gornja Stubica)

Muzej seljačkih buna i velike Seljačke bune iz 1573. godine pokraj Gornje Stubice smješten je u baroknom dvorcu obitelji Oršić iz 18. stoljeća. Na mjestu srednjovjekovne utvrde dao ga je sagraditi Krsto Oršić, pripadnik stare hrvatske plemićke obitelji.

Više...

Svetište Marija Bistrica

Marija Bistrica najveće je nacionalno marijansko svetište. Štovanje Majke Božje Bistričke počinje u 15. stoljeću kada tamni kip Gospe postaje poznat po svojim čudotvornim moćima. Svetište ima prekrasnu baziliku koju je papa Pio XI službeno imenovao te zavjetni oltar čiju je izradbu naručio Hrvatski sabor 1715. g. Svetište je doživljavalo stalna moderniziranja i obnove, a njegova najnovija obnova izravan je rezultat posjeta pape Ivana Pavla II 1998. Svetište u Mariji Bistrici poprište je najvećih i najvažnijih crkvenih slavlja, a svake ga godine posjećuje između 500 i 800 tisuća hodočasnika.

Više...

Galerija Antuna Augustinčića (Klanjec)

Galerija/Muzej Antuna Augustinčića nalazi se u Klanjcu. Galerija je zasnovana 1970. godine, kada je Antun Augustinčić (1900.–1979.) – zagrebački i pariški đak, jedan od naših najznačajnijih kipara i nezaobilaznih predstavnika hrvatske moderne umjetnosti – darovao svom rodnom Klanjcu vlastiti skulptorski opus, nastao tijekom 50 godina stvaranja, od dvadesetih do sedamdesetih, koji mu je priskrbio ugled u domovini i inozemstvu. Osim muzejske, Galerija razvija i izdavačku i izlagačku djelatnost.

Više...

Dvorac Miljana (Desinić)

Dvorac Miljana, najslikovitiji barokni dvorac u Hrvatskom Zagorju, potpuno obnovljeni zaslugom vlasnika dr. Franje Kajfeža.

U dvorcu se nalaze vrijedne zidne slike astrološkog sadržaja, vrijedna privatna zbirka slika i namještaja. Trenutno omogućen posjet najavljenim grupama posjetioca.

Dvorac Bežanec (Krapinske Toplice – Pregrada)

Dvorac i perivoj Bežanec nalaze se u Valentinovu nedaleko Pregrade na malom brežuljku u blizini potoka Plemenščine, odakle se vidi pitoreskna Kostelska dolina. Dvorac su izgradili grofovi Keglević krajem 17. st. kao jednokatni četverokrilni objekt s unutrašnjim dvorištem. Kasniji vlasnici bili su Kollenbach, Schlaum-Linden, te Ottonfels-Geschwind.Tridesetih godina 19. st. obnovljen je u duhu klasicizma i tako je postao jedan od najreprezentativnijih dvoraca u nas. Zbog svoje izuzetne arhitektonske i urbanističke cjeline dvorac Bežanec sa svojim perivojem spomenik je kulture prve kategorije.
Osobnom inicijativom Siniše Križanca, obnovljen je 1990. godine kao ekskluzivni hotel.

Dvorac (hotel) je trenutno zatvoren.

Više...

Dvorac Trakošćan

Dvorac Trakošćan nastao je u 13. st. i promijenio je nekoliko vlasnika. Tokom stoljeća vlasnici su bili grofovi Celjski, vojskovođa Jan Vitovac, Ivaniš Korvin te podban Ivan Gyulay. Podmaršal Juraj V. Drašković obnavlja zapušten dvorac i okoliš pretvara u romanički perivoj. Danas je dvorac u vlasništvu Republike Hrvatske i u njemu se nalazi muzej sa stalnim postavom.

Više...
Older Posts »